S-ar putea sa nu stiti prea multe despre torturile de nunta (pe langa faptul evident, ca sunt delicioase), dar cu cat sunteti mai informati, cu atat deciziile dvs. vor fi mai bune.

Trebuie neaparat sa mergi la o degustare.

La degustari, clientii sunt invitati in laborator sa guste mostre de prajiuri, sa puna intrebari si sa vada diferite produse. Aceasta este o oportunitate excelenta de a intalni cofetari, de a se apropia de ei si de a intelege gama serviciilor lor.

Alegerea stilului pentru tortul tau trebuie sa fie unul dintre ultimele lucruri pe care le faci.

S-ar putea sa-ti placa un tort rustic, dar daca gazduiesti o nunta la o sala de bal cu cravata neagra, este posibil ca acest stil sa nu se potriveasca. Decideti aspectul tortului dupa ce au fost luate toate deciziile legate de stilul rochiei si decorul de receptie. Aceste elemente pot servi drept model pentru proiectarea si structura tortului dvs. de nunta. Alege un tort care sa fie compatibil cu stilul locului, cu anotimpul, cu tinuta ta, cu aranjamentele de flori sau cu meniul. Daca doriti accente colorate (cum ar fi flori de zahar sau panglici de gheata), dati-le aceste detalii cofetarilor. Tortul ar trebui sa faca parte din nunta, nu o parte de decor.

 Mai intai trebuie sa finalizati lista dvs. de oaspeti (si dimensiunea spatiului dvs.).

Cand decideti ce cantitate sau dimensine sa aiba tortul, mai intai priviti numarul de invitati. In general, trei niveluri vor servi 50 pana la 100 de invitati; probabil veti avea nevoie de cinci straturi pentru 200 de invitati sau mai mult. Daca receptia se afla intr-o incapere grandioasa, cu tavane inalte, luati in considerare cresterea starii tortului cu coloane intre niveluri.

 Luati in considerare intotdeauna vremea.

Daca aveti o nunta in aer liber intr-o clima calda, stati departe de frisca, bezea si unt- se topesc. Intrebati cofetarul despre optiunile de pastrarea pe timp de vara; s-ar putea sa doriti sa alegeti un tort acoperit de fondant - nici macar nu trebuie sa fie refrigerat.